Johnson & Johnson håber på vaccinegodkendelse til marts

Johnson & Johnson håber og tror på, at koncernen i løbet af marts kan få dens coronavaccine godkendt i USA.
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson satser på, at den kan få sin imødesete coronavaccine godkendt i USA til marts. Samtidig vurderer de amerikanske sundhedsmyndigheder, at vaccinen, som modsat de indtil nu godkendte vacciner kun skal gives med en enkelt dosis, ventes at have en effektivitet på 80-85 pct.

Det skriver Bloomberg News.

På en sundhedskonference arrangeret af JPMorgan Chase oplyste forskningsdirektør i Johnson & Johnson, Paul Stoffels, at koncernen venter at have data fra sit fase 3-forsøg klar til analyse i slutningen af januar eller i starten af februar. Derefter har selskabet behov for to uger til sin analyse af dataene, inden en ansøgning om en nødgodkendelse til sundhedsmyndighederne i USA, Food and Drug Administration (FDA).

"Vi håber og tror på, at på et eller andet tidspunkt i marts vil vi få en godkendelse," sagde Stoffel, ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske regering har i 2020 afsat milliarder af dollar til Operation Warp Speed, der med penge og logistisk assistance har støttet udviklingen af coronavacciner. Programmets forskningschef, Moncef Slaoui, fortalte på samme konference onsdag, at han venter, at Johnson & Johnsons vaccine vil have en effektivitet på 80-85 pct.

Det niveau er ikke helt så højt som henholdsvis Pfizers og Modernas, der begge med deres dobbeltdosis-vacciner har vist en effektivitet omkring 95 pct.

Moncef Slaoui pegede desuden på en mulig godkendelse i midten af februar.

Fase 3-studiet ser ud til at forløbe efter planen for Johnson & Johnson, men produktionsplanerne for vaccinen er dog efter sigende forsinket med et par måneder, skrev New York Times tidligere onsdag.

J&J søger om vaccinegodkendelse i Canada 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også