MedWatch

Forskeren bag IO Biotech jubler over investering på knap 1 mia. kr.

Inge Marie Svane, medstifter af IO Biotech, er begejstret over, at selskabet har rejst næsten 1 mia. kr. til udviklingen af et middel mod modermærkekræft. Hun står bag forsøget, der ledte til investeringen, og skal også stå i spidsen for det afgørende fase 3-forsøg.

Inge Marie Svane, medstifter af IO Biotech og leder af Nationalt Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital | Foto: Herlev Hospital / PR

Det vækker stor jubel og glæde hos Inge Marie Svane, der er leder af Nationalt Center for Cancer Immunterapi (CCIT) på Herlev Hospital, at kræftselskabet IO Biotech har rejst en rekordsum på næsten 1 mia. kr. fra en række danske og internationale venturefonde.

Inge Marie Svane var sammen med blandt andre kollegaen og patentindehaveren Mads Hald Andersen med til at stifte IO Biotech i 2014, og hun er den, der har stået i spidsen for de kliniske forsøg med IO Biotechs lægemiddel mod modemærkekræft, der har opnået så gode data, at venturefondene onsdag morgen kunne fortælle, at de har skudt 127 mio. euro, svarende til 944 mio. kr., i det danske kræftselskab.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier