MedWatch

Biotekdirektør efter børsdebut: ”Det er lidt ligesom at være til eksamen”

Onsdag er første handelsdag for det nystiftede biotekselskab Cessatech. Direktør glæder sig over stor milepæl trods covid-19-ramt fejring

Foto: Cessatech / PR

Det er en meget glad topchef, der tager telefonen onsdag formiddag, da MedWatch ringer. Jes Trygved har netop overværet sit selskab Cessatech blive børsnoteret på den danske afdeling af den svenske minibørs Spotlight.

”Det er lidt ligesom at være til eksamen. Det har været en lang eksamen, og man kommer ud. Jeg er ret sikker på, at vi er bestået, men hvor vi ligger henne, vil dagen vise. Men under alle omstændigheder er vi supertilfredse, og det er en kæmpe milepæl at komme på børsen,” lyder den umiddelbare reaktion fra Jes Trygved, inden han slår fast:

”Det er en superdejlig fornemmelse for mig og for teamet, fordi vi har brugt rigtig lang tid på det her. Så vi er meget glade.”

Kommende måneder bliver interessante

Cessatech, hvis førende produktkandidat er en smertestillende næsespray til smertelindring ved procedurer hos børn, oplevede under tegningsperioden stor interesse.

Som MedWacth tidligere har fortalt, kunne biotekselskabet derfor også meddele, at aktien var blevet overtegnet med 680 pct. ved periodens udløb 24. november.

Omrking kl. 11 onsdag har aktiekursen dog taget et dyk på ca. 15 pct. i forhold til åbningskursen. I fohold til noteringskursen er kursen dog steget med omkring 20 pct.

Hvad forventer du dig af interessen i dag og i de kommende dage?

”Det er svært, fordi det er første gang, at jeg har prøvet det. Nok har jeg arbejdet med virksomheder, der har været på børsen i mange år, men det er enormt svært, fordi de her aktier er lidt mere volatile. Jeg håber, at vi ender positivt ud i dag, men det er nok de næste to-tre måneder, der bliver interessante for at se, hvilket niveau vi lægger os i,” siger Jes Trygved, der tidligere har haft flere ledende stillinger i medicinalvirksomheden Lundbeck.

Utraditionel fejring

Det danske biotekselskab bygger på forskning fra Rigshospitalet i regi af farmaceut Betinna Nygaard Nielsen og læge Steen Winther Henneberg, der i dag er en del af Cessatech som medstiftere og henholdsvis forsknings- og medicinsk direktør.

Jes Trygved lægger ikke skjul på, at den nuværende covid-19-situation har påvirket børsfejringen, som betyder, at teamet blandt andet opholder sig hver for sig i dag. Betinna Nygaard Nielsen er samtidig også fortsat tilknyttet Rigshospitalet.

”De er jo hårdt ramt i de her dage. Så det er lidt med blandede følelser, fordi vi ved, at der sker rigtig meget på nogens arbejdspladser i øjeblikket, men overordnet er vi meget tilfredse med at komme i gang,” siger Jes Trygved.

Penge skal gå til udvikling og ansatte

Dagens børsnotering betyder, at Cessatech henter 15,8 mio. kr. Samtidig er der også solgt optioner, som betyder, at noteringen i alt kan løbe op i 41 mio. kr.

Ifølge Jes Trygved skal pengene primært bruges på at udvikle selskabets næsespray, herunder at igangsætte de næste kliniske studier. Men derudover skal der også bruges penge på at bygge organisationen op.

”Det er noget, der tager lidt tid, og som skal gøres ordentligt. Ellers kan vi ikke eksekvere på de studier. Og derudover håber jeg da også, at vi i 2021 måske kan komme lidt videre med et af vores andre pipelineprodukter, CT02 og CT03, men der vil tiden vise, hvor meget vi har af overskud, og hvor meget vi bliver udfordret i de her tider," siger han.

Massiv interesse for børsnotering af smertefirma – overtegnet med 680 pct. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier