MedWatch

Astrazeneca og Alexion enige om opkøb

Astrazeneca vil købe det amerikanske selskab Alexion Pharmaceuticals. Ledelsen i begge selskaber er enige, hvorfor myndigheder og aktionærer nu skal godkende handlen.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Der er optræk til en handel i milliardklassen, efter Astrazeneca og Alexion Pharmaceutical er blevet enige om et opkøb imellem sig.

Således står Astrazeneca til at opkøbe Alexion, der er specialiseret i sjældne blodsygdomme, til en pris på 175 dollar pr. aktie, som i alt svarer til 39 mia. dollar, skriver Børsen.

"Alexion har etableret sig som førende inden for komplementsystemet, hvilket giver livsændrende fordele for patienter med sjældne sygdomme. Denne erhvervelse giver os mulighed for at forbedre vores tilstedeværelse inden for immunologi. Vi glæder os til at byde vores nye kolleger i Alexion velkommen," udtaler Astrazenecas topchef, Pascal Soriot.

Mens ledelsen i begge selskaber er enige om prisen, skal handlen nu godkendes hos myndighederne samt aktionærerne, hvilket vil give Alexions aktionærer ejerskab over 15 pct. af det fælles selskab. Godkendelsen forventes at være på plads i tredje kvartal 2021.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier