MedWatch

Ekspertpanel i USA tager stilling til coronavaccine torsdag

Et ekspertpanel under FDA mødes 10. december for at tage stilling til Pfizers og Biontechs vaccine mod coronavirus.

I Storbritannien er Pfizer og Biontechs vaccine mod coronavirus tirsdag taget i brug - på torsdag afgør den amerikanske lægemiddelstyrelse, om vaccinen også kan bruges i USA. | Foto: Andrew Milligan/AFP / POOL

Mens briterne tirsdag er gået i gang med at vaccinere mod coronavirus med Pfizers og Biontechs nye vaccine, så kan amerikanerne muligvis se frem til, at vaccinationsprogrammet indledes på fredag.

Et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, er ifølge Reuters sat i stævne torsdag denne uge for at drøfte, om de mener, at der bør gives en nødgodkendelse til Pfizers og Biontechs vaccine.

Af orienteringsdokumenterne forud for mødet fremgår det ifølge Reuters, at effektdata fra fase 3-studiet med vaccinen lever op til vejledende anbefalinger om, hvad der skal til for at opnå en nødgodkendelse.

Der står dog også i dokumenterne, at der endnu ikke er tilstrækkeligt med data til at konkludere, at vaccinationen er sikker at bruge i børn under 16 år, eller i gravide og mennesker med lavt immunforsvar.

Skulle anbefalingen fra ekspertpanelet falde positivt ud, og vælger FDA at udstede nødgodkendelsen af vaccinen samme dag, vil vaccinationerne allerede kunne indledes så tidligt som fredag, sagde James Hildreth, medlem af ekspertpanelet i weekenden til NBC News.

Coronavaccinerne er en guldrandet forretning

Briterne skyder massevaccination i gang 

EU kritiserer Storbritanniens hurtige vaccine-beslutning 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier