MedWatch

Sydbank om ny data fra Genmab: "Særdeles positive"

Et nyt studie fra Genmab med virksomhedens eksperimentelle lægemiddel epcoritamab viser meget lovende data, ifølge Sydbank.

Foto: PR / Genmab

Genmab kunne i weekenden præsentere opdaterede data med det eksperimentelle lægemiddel epcoritamab ved den årlige konference for den amerikanske hæmatologiforening.

Og de første data ser gode ud, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank og som følger Genmab tæt.

"De ser særdeles positive ud, og det forstærker indtrykket af det her middel. Det er stærke data, og investorerne kan se frem mod yderligere data i 2021," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

De nye data stammer fra en lille gruppe patienter i et igangværende tidligt studie, hvor lægemidlet bliver afprøvet mod lymfekræft. Her viste epicoritamab en effekt på 91 pct. af patienterne og en kraftig effekt på 55 pct. af patienterne.

Hos finanshuset Citi var analytikeren Peter Verdult om noget endnu mere begejstret og kalder ifølge Børsen dataene for "de stærkeste, der til dato er set" inden for epcoritamabs område.

Mens han fastholder sit kursmål for aktien på 3000 kr., mener han ifølge Børsen at Genmab-aktien i et solskinsscenarie kan blive op til 5749 kr. værd.

Søren Løntoft Hansen ønsker ikke at kommentere direkte på Citis analyse, men påpeger at Genmabs værdiansættelse i stigende grad kan komme til at afhænge af andre midler end tidligere.

"Hvor værdiansættelsen tidligere var meget hængt op på salget af Darzalex (middel mod knoglemarvskræft, red.), så begynder vi at se andre midler bidrage til værdiansættelsen," siger Sydbank-analytikeren.

Han har endnu ikke har indregnet de nye midler som eksempelvis epicoritamab i sine egne modeller, men siger at de også kommer med i beregningerne i takt med at flere data bliver offentliggjort.

"Hvis alle Genmabs midler i de her studier viser gode data, så skal værdiansættelsen også øges. Når det så er sagt, skal man som investor også være opmærksom på, at vi har med udvikling af midler at gøre, og det er langt fra alle midler, der kommer på markedet," siger Søren Løntoft Hansen.

Tirsdag aften afholder Genmab et investorarrangement, og her regner Søren Løntoft Hansen med, at Genmab vil løfte sløret for, hvornår selskabet regner med at kunne præsentere flere data i løbet af 2021.

Genmab-aktien stiger mandag eftermiddag 0,9 pct. til 2365 kr.

Nye Genmab-data begejstrer storbank

Roche frygter ikke konkurrence fra Genmab: Det handler om patienterne 

Mere fra MedWatch

FDA giver ny særstatus til Saniona-kandidat

Biotekselskabet Sanionas lægemiddelkandidat Tesomet er blevet tildelt orphan drug-særstatus som behandling af hypothalamisk fedme af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA. Tidligere på året fik Tesomet samme særstatus som behandling af Prader Willi-syndrom.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier