MedWatch

Novo: FDA godkender Saxenda til vægtbehandling af unge patienter

De amerikanske sundhedsmyndigheder har udvidet godkendelsen af Novo Nordisks lægemiddel Saxenda.

Foto: Stine Tidsvilde

De amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har fredag udvidet godkendelsen af Novo Nordisks lægemiddel Saxenda, også kendt som Liraglutide, til kronisk vægtbehandling af patienter ned til 12-års alderen.

Det fremgår af en meddelelse fra FDA.

Saxenda anbefales i den forbindelse som en tillægsbehandling til en diæt med reducerede kalorier og øget fysisk aktivitet.

Behandling med Saxenda er godkendt til patienter med en BMI på mindst 30 eller med en BMI på mindst 27 i kombination med mindst en vægtrelateret lidelse.

CDC, USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse, opgør, at 20 pct. af amerikanske unge i alderen 12-19 år, anses for at være fede, skriver FDA, og fedme øger risikoen for andre sygdomme, herunder diabetes, hjertesygdomme og visse former for cancer, ligesom det hos børn og unge kan føre til udfordringer med selvværdet og depressioner.

FDA oplyser sideløbende, at Saxenda ikke er godkendt til behandling med andre GLP1-produkter, til patienter med type 2-diabetes eller i kombination med andre lægemidler til behandling af overvægt.

Saxenda blev i december 2014 godkendt i USA til behandling af fedme hos voksne.

Novo Nordisk sender fedmebehandling til godkendelse i USA

Novo-selskab øger eksponering mod kapitalfonde

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier