MedWatch

Lundbeck udpeges som favoritaktie af schweizisk storbank

En investering i Lundbeck har i 2020 ikke været videre succesfuldt, men det kan ændre sig i 2021, vurdere UBS, der har Valby-virksomheden som favorit blandt de mellemstore medicinalselskaber i Europa.

Foto: Michael Buholzer/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter regn kommer solskin.

Sådan synes logikken at være hos UBS, der har en af årets mest forslåede danske aktier, medicinalkoncernen Lundbeck, som favorit blandt de mellemstore europæiske medicinalselskaber i 2021.

Det skriver Børsen med henvisning til et notat fra banken.

Lundbeck-aktien stiger fredag 6,6 pct. til 194,73 kr., hvilket reducerer årets negative afkast til 23,5 pct. Blandt de danske eliteaktier i C25 er det kun ISS, der har klaret sig ringere med et negativt afkast på 25,5 pct.

"Når først patentudløbet for Northera er bag Lundbeck, så har selskabet udsigt til fem år eller mere med uhindret vækst," skriver Michael Leuchten, medicinalanalytiker i UBS, i en brancheanalyse ifølge Børsen.

Northeras patent udløber i februar 2021, hvorefter kopier ventes at tage en stor bid af markedet.

Analytikerestimater indsamlet af Lundbeck op til regnskabet for tredje kvartal viser, at midlet ventes at omsætte for lige under 2,6 mia. kr. i år faldende til knap 1,4 mia. kr. næste år og 800 mio. kr. i 2022.

Samlet venter analytikerne en omsætning i Lundbeck på 18,1 mia. kr. i år. Salget ventes at stige marginalt til 18,3 mia. kr. i 2021, hvorefter væksten indfinder sig og Lundbeck i 2022 øger salget til 20,4 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier