MedWatch

EMA starter løbende vurdering af coronavaccine fra Janssen

Den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, begynder en løbende vurdering af data fra forsøg med en mulig vaccine mod covid-19 fra Janssen. EMA har allerede samme proces kørende for vaccinekandidater fra Astrazeneca, Moderna og fra samarbejdet mellem Biontech og Pfizer.

Foto: LUIS ROBAYO/AFP / AFP

EMA har i dag igangsat en løbende vurdering af en mulig covid-19-vaccine fra Janssen.

Det skriver den danske lægemiddelstyrelse i en meddelelse.

Det europæiske lægemiddelagentur har tidligere indledt løbende vurderinger af mulige covid-19-vacciner fra både Astrazeneca og Moderna og af en kandidat fra Biontech og Pfizer.

I en løbende vurdering bliver data fra de forskellige faser i udviklingen af vaccinen vurderet efterhånden, som de bliver genereret. Normalt starter vurderingen først, når al data er tilgængeligt.

EMA kan derfor stadig først komme med sin endelige konklusion, når data fra de sidste faser af vaccineudviklingen er klar og endeligt vurderet.

EMA’s beslutning om at starte en løbende vurdering af Janssens mulige vaccine er baseret på lovende foreløbige resultater fra laboratoriestudier, dyreforsøg og de tidlige kliniske studier.

"Indtil videre tyder resultaterne på, at vaccinen udløser produktion af antistoffer og T-celler, der er målrettet mod virussen," skriver Lægemiddelstyrelsen.

I september begyndte Janssen sit enorme fase 3-forsøg med hele 60.000 personer, som er startet ud i USA, men er sat til at skulle finde sted i flere lande på tværs af tre kontinenter. På nuværende tidspunkt er det ukendt, hvornår resultaterne fra forsøgene bliver tilgængelige.

Hvis EMA i sidste ende godkender vaccinen, har Janssen allerede sikret sig en aftale med Kommissionen i EU om at levere 200 mio. doser til medlemslandene samt en aftale med den amerikanske regering om at levere 100 mio. doser på den anden side af Atlanten.

Johnson & Johnson håber på at genoptage vaccineforsøg om få dage

Uforklaret sygdom standser forsøg med mulig coronavaccine

Janssen indgår coronavaccine-aftale med EU

Johnson & Johnson indleder fase 3-studie med coronavaccine

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier