MedWatch

Astrazeneca-chef vil sætte gang i nyt studie for at aflive tvivl om coronavaccine

Mens data fra Moderna og Pfizers respektive coronavacciner har begejstret, så var resultaterne fra Astrazeneca mere uldne, en kritik som adm. direktør Pascal Soriot nu tager til efterretning.

Foto: Jacquelyn Martin/AP/Ritzau Scanpix

Med en gennemsnitlig effekt på 70 pct. fra Astrazenecas coronavaccine, har den britisk-svenske medicinalkoncern skulle kæmpe imod en markant skepsis i markedet.

Pascal Soriot, adm. direktør for Astrazeneca tager nu konsekvensen af den skepsis og vil starte et nyt studie, som forhåbentlig kan skyde tvivlen omkring de mere brogede studieresultater ned.

Det skriver Endpoints.

Normalvis ville en gennemsnitlig effekt på 70 pct. være særdeles respektabel, men Astrazeneca har været så uheldig, at selskabet først kunne fremlægge sine resultater efter at både Pfzier/Biontec-vaccinen og Modernas vaccine har vist en gennemsnitlig effekt af vaccinen på mere end 90 pct.

Planen er derfor nu, at starte et nyt, mindre studie, som forhåbentlig kan underbygge tesen om en højere effektivitet, som der var tegn på i visse af undergrupperne blandt deltagerne.

I mellemtiden vil Astrazeneca indsende de data, som selskabet allerede har akkumuleret, til myndighederne.

Astrazenecas coronavaccine viser gennemsnitlig effekt på 70 pct

Astrazeneca vil undersøge om halv dosis af vaccine virker bedre

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier