MedWatch

Moderna på himmelflugt efter FDA-ansøgning og nye data

Aktiekursen hos biotekselskabet Moderna eksploderer i vejret efter, at det er kommet frem, at ledelsen mandag søger om nødgodkendelse til selskabets vaccine i USA.

Foto: Joseph Prezioso/AFP / AFP

Det amerikanske biotekselskab Modernas covid-19-vaccine har i de endelige resultater vist en meget høj effektivitet, og yderligere har biotekselskabet fortalt, at det i dag, mandag, vil indsende en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndighed, FDA, samt det europæiske modstykke, med en anmodning om en nødgodkendelse til at distribuere vaccinen.

Det skriver Dow Jones Newswires.

Moderna-aktien indikeres 12,5 pct. højere i det amerikanske formarked, og dermed ser opturen ud til at fortsætte efter fredagens stigning på 16,4 pct., der kom efter forhåbninger om, at selskabet var tæt på at offentliggøre nye forsøgsdata. Aktien er frem til og med fredag steget med 549 pct. i år.

Det endelige forsøgsresultat viser en effektivitet på 94,1 pct., hvilket er på linje med de resultater, der blev fremlagt for to uger siden på 94,5 pct. Det er også på linje med effektiviteten på 95 pct. i studiet af Pfizer og Biontechs covid-19-vaccinekandidat.

FDA's rådgivningspanel ventes at gennemgå Modernas vaccine den 17. december, hvilket vil vil være en uge efter, at de har kigget på Pfizer og Biontechs vaccinebidrag.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier