MedWatch

Pfizer starter pilotprogram for vaccinelevering i fire stater i USA

Vaccinen mod coronavirussen fra Pfizer er særligt temperaturfølsom, hvilket skaber bekymring for distributionen. For at imødekomme bekymringen, sætter Pfizer nu gang i test-distribution af vaccinen.

Foto: KENA BETANCUR/AFP / AFP

Medicinalkæmpen Pfizer har startet et såkaldt pilotprojekt for levering af selskabets vaccinekandidat mod covid-19 i de fire amerikanske stater Rhode Island, Texas, New Mexico og Tennessee.

Det skriver Reuters.

For godt en uge siden kunne Pfizer og den tyske partner Biontech præsentere data, der viste 90 pct. effektivitet i selskabernes bud på en covid-19-vaccine. Men der er den udfordring ved vaccinen, at den skal transporteres og opbevares ved minus 70 grader, hvilket kan blive et problem for hospitaler verden over.

Derfor forsøger Pfizer sig nu med en testlevering af vaccinen og håber, at det kan fungere som en model for både andre amerikanske stater og regeringer i andre lande, der forbereder sig på at implementere effektive covid-19-vaccineprogrammer, skriver Reuters.

De fire stater er blevet valgt ud fra deres forskelligheder i størrelse, befolkningsdiversitet, infrastruktur og behovet for at nå personer i forskellige by- og landområder.

Ifølge Reuters vil staterne dog ikke få hurtigere adgang til de endelige vaccinedoser før andre stater bare fordi de er med i pilotprojektet.

Mandag kom der også godt nyt fra amerikanske Moderna, der oplyste, at selskabet har udviklet en vaccine, der i indledende undersøgelser er 94,5 pct. effektiv.

Moderna-aktien steg mandag 9,6 pct., mens Pfizer faldt 3,3 pct.

Derfor er distributionen af den nye coronavaccine et logistisk mareridt

Mulig covid-19 vaccine risikerer problemer med distribution

Coronavaccine fra Pfizer viser 90 pct. effekt i forsøg

Vaccineproducent venter halvering af coronasmitte

Modernas coronavaccine er endnu mere effektiv end Pfizers 

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier