MedWatch

Analysehus: Novo Nordisk venter pillesalg for over 70 mia kr på toppen

Storbanken Citi vurderer ud fra prisen, Novo Nordisk har betalt for Emisphere, at det danske medicinalselskab har høje forventninger til fremtidens salg af tabletbehandlinger.

Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix

Salget at tabletbehandlinger fra Novo Nordisk kan i fremtiden nå nye højder.

Det vurderer analysehuset Citi på baggrund af medicinalselskabets opkøb af Emisphere til 11 mia. kr., skriver dagbladet Børsen.

"Da teknologien giver beskyttelse for oral semaglutid (Rybelsus) indtil 2038, så regner vi ud, at Novo venter globalt topsalg for produkter, baseret på Snac-teknologien (primært Rybelsus) på over 11 mia. dollar (70 mia. kr.),” skriver Peter Verdult, medicinalanalytiker i Citi, i en analyse ifølge avisen.

Novo Nordisk har samarbejdet med Emisphere siden 2007, hvor det danske selskab første gang fik adgang til amerikanernes teknologi, kaldet Snac, der gør det nemmere at formulere lægemidler til oral indtagelse, som Novo Nordisk blandt andet har anvendt i udviklingen af semaglutid i tabletform, diabetespillen Rybelsus.

Foruden samarbejdet om Rybelsus har de to virksomheder over det 13 år lange parløb også undersøgt mulighederne for at udvikle insulin i pilleform og andre Novo Nordisk-midler mod diabetes og fedme.

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier