MedWatch

Biogen tættere på godkendelse af muligt middel mod Alzheimer's

Det amerikanske biotekselskab har fået positiv feedback fra eksperter hos de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS /Ritzau Scanpix

Det amerikanske biotekselskab Biogen stiger onsdag med 43,0 pct. til 353,31 dollar, da koncernen har fået positiv feedback fra eksperter hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), og det øger troen på, at midlet kan blive godkendt til markedsføring i USA. Det skriver Bloomberg News.

To forskellige kliniske studier med midlet Aducanumab har kastet modstridende resultater af sig, men eksperterne hos FDA har onsdag slået fast, at effekterne af midlet er "robuste og exceptionelt overbevisende" i det ene af de to forsøg, der viste en opbremsning af sygdomsprogressionen, mens det andet studie ikke førte bevis for en effektiv behandling.

Kommentarerne fra medarbejderne hos sundhedsmyndighederne kommer forud for, at et ekspertpanel fredag skal diskutere behandlingens effekter og bivirkninger og give FDA en anbefaling omkring en mulig godkendelse.

Omkring 5,8 mio. amerikanere lider med demens forårsaget af Alzheimer's, og der er ingen behandlinger på markedet, som kan bryste sig af varige effekter. Analytikerne vurderer på den baggrund, at Aducanumab vil kunne nå et salg på 4,7 mia. dollar i 2025, ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

Aducanumabs historie er ganske interessant, for tilbage i 2019 indstillede Biogen den videre udvikling af midlet efter skuffende data fra et klinisk forsøg, men efter en nærmere analyse af dataene ombestemte koncernen sig samme år og indledte i stedet to nye kliniske studier med midlet. Det er de studier, som FDA nu skal tage stilling til.

Efter onsdagens nyhed har investeringsbanken Wells Fargo med baggrund i en øget tro på en markedsføringsgodkendelse af Aducanumab valgt at løfte sin anbefaling af aktien i Biogen til "overweight", mens kursmålet er blevet sat op til 390 fra 324 dollar.

"Selv om det er svært at forudse et udfald hos et FDA-panel, mener vi, at risiko-afkast-profilen er favorabel og anser det for mere sandsynligt med en positiv anbefaling end en negativ," hedder det i en note fra Wells Fargos analytiker Jim Birchenough.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier