MedWatch

Genmab-chef slår konflikt med Janssen hen: "Det er fuldstændig business as usual"

Konflikten med Janssen om royalites for salget af kræftmidlet Darzalex får ikke nogen større økonomisk betydning for Genmab, fortæller topchef Jan van de Winkel. Dertil er der alt for mange andre vinde, der blæser i biotekselskabets retning.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Det sendte chokbølger igennem markedet, da Genmab i september oplyste, at man var gået i kødet på den mangeårige partner Janssen i en konflikt om royalties på storsællerten Darzalex.

Konflikten er opstået efter lanceringen af en ny og hurtigere version af Darzalex, kaldet Darzalex Faspro, der udnytter teknologi fra Halozyme, som derfor skal modtage royalties fra salget. Og disse royalties mener Janssen, at Genmab skal være med til at betale, og derfor har amerikanerne tidligere besluttet at tilbageholde en del af royaltybetalingen til Genmab for salget af Darzalex - en beslutning, som Genmab har anfægtet, og som nu skal afgøres i en voldgiftssag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier