MedWatch

Sydbank: Slående at Lundbecks nøgleprodukter underperformer

Det trækker ned i Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansens bedømmelse af Lundbeck-regnskabet, at flere af Lundbecks nøgleprodukter har præsteret under niveau på trods af, at Lundbeck overordnet set kommer fint ud af tredje kvartal.

Foto: Sydbank/PR

Mens Lundbecks hovedtal landede over markedets forventninger og viste en stærk indtjening, er det påfaldende at medicinalselskabets nøgleprodukter klarede sig dårligere end ventet.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker hos Sydbank, i forbindelse med Lundbecks regnskab for tredje kvartal.

"Overordnet lander Lundbeck egentligt bedre end ventet i tredje kvartal, men når man dykker ned i toplinjen, er det slående at nøgleprodukterne underperformer, mens det er nogle af de midler, der er løbet af patent, der klarer sig bedre end ventet," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Lundbecks fem nøgleprodukter solgte for i alt 2588 mio. kr. mod ventet 2725 mio. kr. blandt analytikerne.

"Det faktum, at nøgleprodukterne klarer sig svagere end ventet, trækker i min optik ned i regnskabsbedømmelsen. Den dæmpede toplinje fra nøgleprodukterne er jo en konsekvens af covid-19 og færre patienter. Til gengæld giver covid-19 og det lavere aktivitetsniveau også anledning til omkostningsbesparelser," lyder det videre fra Søren Løntoft Hansen.

Lundbecks indtjening landede tilgengæld bedre end ventet, og det er det positive islæt i rapporten, lyder det fra senioranalytikeren.

Indtjeningen (EBIT) blev 701 mio. kr. mod ventet 589 mio. kr., og på bundlinjen fik Lundbeck et overskud på 472 mio. kr. mod estimeret 391 mio. kr.

Lundbeck indsnævrer samtidig spændet i sine forventninger til 2020, og det er ikke overraskende. Til gengæld skuffer forventningen til omsætningen lidt, vurderer Søren Løntoft Hansen.

"Nu har man to måneder tilbage af året, så derfor bør man kunne indsnævre, og det gør man også. Omsætningsprognosen er lidt til den svage side, mens indtjeningsprognosen flugter mere med forventningerne i markedet," siger Søren Løntoft Hansen og tilføjer:

"Forventningerne til toplinjen afspejler også usikkerheden omkring covid-19, og det vil efter min mening bidrage til en Lundbeck-aktie, der vil underperforme det generelle marked i dag."

Lundbeck har sendt nyeste produkt til godkendelse i stribe af lande 

Nyt migrænemiddel skuffer og Lundbeck præciserer forventningerne  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier