MedWatch

Novo Nordisk starter studie med nyskabende insulin: "Noget alle har været på jagt efter i årtier"

Novo Nordisk har startet sit første fase 1-studie med et blodsukkerfølsomt insulin, der kun virker, når blodsukkeret er for højt. Samtidig har selskabet skudt gang i nye studier med to andre diabetesmidler.

Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk. Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Et nyskabende insulin fra Novo Nordisk, der kun virker, når blodsukkeret er for højt, og går i standby, når blodsukkeret er for lavt, skal nu afprøves i kliniske studier.

Novo Nordisk har således startet et fase 1-studie med det blodsukkerfølsomme insulin NN1845.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, der kom fredag morgen.

Formålet med insulinet er at fjerne risikoen for, at patienter får hypoglykæmi – akut lavt blodsukker – ligesom insulinet kan betyde, at patienterne ikke behøver at måle deres blodsukker nær så ofte som før.

I juli lagde Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen ikke skjul på sin begejstring, da han til MedWatch fortalte, at insulinet var på vej i klinikken.

"Det er noget, alle har været på jagt efter i årtier, hvor det ser ud til, at vi måske har knækket den nød. Vi er rimeligt spændte på at se, hvordan det falder ud i mennesker," sagde Mads Krogsgaard Thomsen.

Flere nye studier

Udover fase 1-studiet med NN1845 har Novo Nordisk også startet to studier med eksisterende midler, fremgår det af regnskabet.

Selskabet har for det første startet et fase 3-studie med GLP-1-analogen Ozempic, der skal afprøves på 800 patienter med type 2-diabetes og perifer arteriesygdom, som er åreforsnævring andre steder i kroppen end hjertet, almindeligvis i benene.

For det andet har Novo Nordisk startet et fase 1-studie med GLP-1-diabetespillen Rybelsus, hvor selskabet afprøver midlet i stærkere doser end de eksisterende 3 mg, 7 mg og 14 mg doser.

Studiet tester således Rybelsus i doser af 25 mg og 50 mg.

Novo Nordisk satser på nyskabende insulin: "Mange læger sagde, vi var skøre"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier