MedWatch

Novo Nordisk starter studie med nyskabende insulin: "Noget alle har været på jagt efter i årtier"

Novo Nordisk har startet sit første fase 1-studie med et blodsukkerfølsomt insulin, der kun virker, når blodsukkeret er for højt. Samtidig har selskabet skudt gang i nye studier med to andre diabetesmidler.

Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Et nyskabende insulin fra Novo Nordisk, der kun virker, når blodsukkeret er for højt, og går i standby, når blodsukkeret er for lavt, skal nu afprøves i kliniske studier.

Novo Nordisk har således startet et fase 1-studie med det blodsukkerfølsomme insulin NN1845.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, der kom fredag morgen.

Formålet med insulinet er at fjerne risikoen for, at patienter får hypoglykæmi – akut lavt blodsukker – ligesom insulinet kan betyde, at patienterne ikke behøver at måle deres blodsukker nær så ofte som før.

I juli lagde Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen ikke skjul på sin begejstring, da han til MedWatch fortalte, at insulinet var på vej i klinikken.

"Det er noget, alle har været på jagt efter i årtier, hvor det ser ud til, at vi måske har knækket den nød. Vi er rimeligt spændte på at se, hvordan det falder ud i mennesker," sagde Mads Krogsgaard Thomsen.

Flere nye studier

Udover fase 1-studiet med NN1845 har Novo Nordisk også startet to studier med eksisterende midler, fremgår det af regnskabet.

Selskabet har for det første startet et fase 3-studie med GLP-1-analogen Ozempic, der skal afprøves på 800 patienter med type 2-diabetes og perifer arteriesygdom, som er åreforsnævring andre steder i kroppen end hjertet, almindeligvis i benene.

For det andet har Novo Nordisk startet et fase 1-studie med GLP-1-diabetespillen Rybelsus, hvor selskabet afprøver midlet i stærkere doser end de eksisterende 3 mg, 7 mg og 14 mg doser.

Studiet tester således Rybelsus i doser af 25 mg og 50 mg.

Novo Nordisk satser på nyskabende insulin: "Mange læger sagde, vi var skøre"

Mere fra MedWatch

Allarity indgår partnerskab om udvikling af kræftmidler til børn

Biotekselskabet Allarity har indgået en aftale med det spansk-amerikansk biotekfirma Oncoheroes Biosciences, der forpligter sig til at udvikle to af Allaritys kræftkandidater til børn. Med en børnegodkendelse på plads vil Allarity kunne få godkendt sin topkandidat på det amerikanske marked, som selskabet håber på sker senere i år.

Amerikansk coronavaccine er over 90 pct effektiv

Amerikanske Novavax oplyser mandag, at selskabets vaccine viser 90,4 pct. effektivitet mod flere forskellige varianter af covid-19. Selskabet forventer at søge om godkendelse i tredje kvartal i 2021.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier