MedWatch

Novo Nordisk vil indløse billet til hurtig godkendelse af fedmemiddel

Novo Nordisk har varskoet de amerikanske lægemiddelmyndigheder, at selskabet agter at anvende en tidligere indkøbt priority review voucher til at fremskynde sagsbehandlingen, når semaglutid mod fedme sendes til vurdering.

Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisk sigter efter en mulig godkendelse til et kommende fedmemiddel baseret på semaglutid allerede i sommeren 2021.

Det fremgår af fredagens kvartalsregnskab fra medicinalselskabet, hvori det fremgår, selskabet har orienteret FDA om, at det ønsker at indløse en såkaldt priority review voucher, når det omkring årsskiftet ventes at indsende en ansøgning om markedsføringstilladelse til semaglutid mod fedme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

FDA siger god for nyt Ambu-produkt

Ambus nyeste produkt, et system der gør det muligt at lave både procedurer i lungerne og tage væskeprøver fra dem, er i dag blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier