Novo Nordisks omsætning stiger 7 pct. – Ozempic er igen regnskabets stjerne

Novo Nordisk leverede fredag morgen et regnskab for tredje kvartal med stærk vækst, der viste, hvorfor selskabet tidligere på måneden opjusterede sine finansielle forventninger til året.
Foto: Stine Tidsvilde / Ritzau Scanpix
Foto: Stine Tidsvilde / Ritzau Scanpix

Der er fortsat gang i væksten hos Danmarks største medicinalselskab Novo Nordisk, der trods coronaviruspandemi leverede et solidt regnskab for tredje kvartal, som tidligere på måneden fik selskabet til at opjustere sine forventninger til året.

Novo Nordisk omsatte i kvartalet for 30,9 mia. kr., hvilket var 7 pct. mere end i samme periode sidste år, hvis man fraregner valutakursudsving.

Overskuddet i kvartalet blev 10,3 mia. kr., hvilket var en stigning på 1 pct.

Tallene var nogenlunde på linje med forventningerne hos analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg regnede med, at Novo Nordisk ville levere omkring 60 mio. kr. mere i omsætning og 100 mio. kr. mere på bundlinjen.

"Vi er meget tilfredse med resultaterne for de første ni måneder af 2020 trods den negative påvirkning fra covid-19. Stadig flere patienter bruger vores GLP-1-produkter, og vi styrker fortsat vores lederskab på diabetesmarkedet," skriver Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, i en pressemeddelelse.

Stjernen i regnskabet var igen GLP-1-analogen Ozempic, som solgte for 5,4 mia. kr. i kvartalet, hvilket var 82 pct. mere end i samme periode sidste år. Det var bedre, end hvad analytikerne på forhånd havde ventet.

Samtidig er der kommet gang i salget af diabetespillen Rybelsus, der blev godkendt sidste efterår. I kvartalet solgte Rybelsus for 454 mio. kr., hvilket betyder, at det samlede salg af midlet indtil videre runder 1 mia. kr.

Omsætningen i Novo Nordisks GLP-1-forretning, som er lokomotivet bag selskabets vækst, steg 31 pct., mens insulinforretningen, der har været presset af prisfald specielt i USA, gik tilbage med 2 pct. i kvartalet.

Fedmeforretningen, som indtil videre kun består af midlet Saxenda, omsatte for 1,3 mia. kr. og leverede dermed samme salgstal som sidste år.

Novo Nordisks biofarmaforretning omsatte for 4,6 mia. kr., hvilket også var omtrent samme tal som sidste år. Salget af væksthormonet Norditropin trak op, mens især salget af blødermidlet Novoseven trak ned.

Novo Nordisk opjusterede tidligere på måneden sine forventninger til året på baggrund af regnskabet. Selskabet forventer nu en salgsvækst mellem 5 og 8 pct. for året, hvis man fraregner valutakursudsving.

2020 har været et rutsjebaneår for Novo Nordisk på grund af den verserende coronaviruspandemi. Selskabet havde 14 pct. salgsvækst i første kvartal, som blev afløst af 0 pct. i andet kvartal og nu altså 7 pct. i tredje kvartal.

Udsvingene hænger sammen med, at selskabets kunder opbyggede medicinlagre i årets første kvartal for at beskytte sig mod pandemien. De lagre blev i høj grad afviklet i andet kvartal, hvor kunderne så til gengæld købte mindre ny medicin.

Analytiker om Novo Nordisk: "Opjustering er nok ikke verdens største overraskelse"

Novo Nordisk opjusterer forventningerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også