MedWatch

Lilly indgår aftale med den amerikanske regering om covid-19-middel

Lægemiddelkandidaten bamlanivimab, der måske skal prioduceres i Danmark, er på vej i store mængder til den amerikanske regering, der har indgået en foreløbig aftale med Eli Lilly om 300.000 hætteglas med behandlingen.

Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS / X00403

Den amerikanske medicinalkæmpe Eli Lilly har indgået en foreløbig aftale med den amerikanske regering om levering af 300.000 hætteglas med antistoffet bamlanivimab til behandling af covid-19. Der er tale om en aftale til samlet 375 mio. dollar.

Det fremgår af en meddelelse.

Leverancen vil blive gennemført, hvis bamlanivimab får en hastegodkendelse, eller såkaldt "Emergency Use Authorization", der kan gøre et lægemiddel tilgængeligt, inden den fulde markedsføringsansøgning kan godkendes af lægemiddelstyrelsen, FDA.

Lilly har bedt om en sådan godkendelse til bamlanivimab til patienter med mild til moderat covid-19-sygdom.

Aftalen med den amerikanske regering omfatter også en option på yderligere 650.000 doser.

Bamlanivimab er under dets udvikling blevet afprøvet som både monoterapi og i kombination med andre behandlinger.

Tirsdag meddelte Eli Lilly dog, at det havde afbrudt et fase 3-forsøg med midlet i kombination med andre behandlinger, da foreløbige data ikke tydede på, at midlet var i stand til at hjælpe hospitalsindlagte patienter sent i sygdomsforløbet med at blive raske igen.

Bamlanivimab er en af flere mulige antistofbehandlinger mod covid-19 i Eli Lillys pipeline, og midlet kan dermed også være blandt de behandlinger, som skal produceres på Fujifilm Diosynth Biotechnologies' fabrik i Hillerød.

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier