MedWatch

Farmaceutiske rivaler slutter fred i kampen mod coronavirusset

I kampen mod coronavirussen tilbyder Pfizer produktionskapacitet til konkurrenten Gilead Sciences, mens GSK deler en egenudviklet ingrediens med sine rivaler.

Tidligere rivaliserende medicinalselskaber forsøger i højere grad at samarbejde under coronapandemien.

Jagten på en vaccine mod coronavirusset skaber et usædvanligt team af rivaler i den ellers hensynsløse medicinalverden. Giganten Glaxosmithkline (GSK) skrider til atypiske handlinger og deler forskningsresultater for en større sags tjeneste.

Det skriver Wall Street Journal.

Pandemien har forvandlet nogle af de hårdeste fjender i farma-industrien til de bedste venner for en stund.

Britiske GSK, som ifølge avisen er verdens største vaccineproducent målt på salg, vælger at dele en egenudviklet ingrediens med rivaler.

"Vi følte, at denne meget usædvanlige situation krævede noget, som GSK ikke har gjort før, og noget vi heller ikke har set i branchen før," siger Roger Connor, som er topchef for GSK's vaccinevirksomhed, til Wall Street Journal.

De spirende partnerskaber inden for medicinalverden er nu synligt i alt fra forsøg til forskning til fremstilling. Blandt andet har Pfizer tilbudt produktionskapacitet til konkurrenten Gilead Sciences.

GSK's iøjnefaldende bidrag til denne nye æra af samarbejde er selskabets beslutningen om at dele et egenudviklet hjælpestof - en ingrediens, der hjælper med at øge en vaccines beskyttende kraft ved at vække kroppens immunrespons, skriver avisen.

Disse hjælpestoffer er særligt værdifulde under pandemier, da de kan øge vaccinernes styrke , så virksomhederne kan producere flere doser for hvert batch.

Ifølge Wall Street Journal har GSK nu aftaler om at levere hjælpestoffet til fire vaccineudviklere, herunder den franske lægemiddelproducent Sanofi.

"Når du står over for en folkesundhedskrise, er der ikke et hold med en blå t-shirt og et andet hold med en orange t-shirt. Meget hurtigt var der kun ét hold," siger Thomas Triomphe, Sanofis administrerende vicedirektør, til avisen.

Pfizer skal producere remdesivir for Gilead  

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

FDA siger god for nyt Ambu-produkt

Ambus nyeste produkt, et system der gør det muligt at lave både procedurer i lungerne og tage væskeprøver fra dem, er i dag blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier