MedWatch

Farmaceutiske rivaler slutter fred i kampen mod coronavirusset

I kampen mod coronavirussen tilbyder Pfizer produktionskapacitet til konkurrenten Gilead Sciences, mens GSK deler en egenudviklet ingrediens med sine rivaler.

Tidligere rivaliserende medicinalselskaber forsøger i højere grad at samarbejde under coronapandemien.

Jagten på en vaccine mod coronavirusset skaber et usædvanligt team af rivaler i den ellers hensynsløse medicinalverden. Giganten Glaxosmithkline (GSK) skrider til atypiske handlinger og deler forskningsresultater for en større sags tjeneste.

Det skriver Wall Street Journal.

Pandemien har forvandlet nogle af de hårdeste fjender i farma-industrien til de bedste venner for en stund.

Britiske GSK, som ifølge avisen er verdens største vaccineproducent målt på salg, vælger at dele en egenudviklet ingrediens med rivaler.

"Vi følte, at denne meget usædvanlige situation krævede noget, som GSK ikke har gjort før, og noget vi heller ikke har set i branchen før," siger Roger Connor, som er topchef for GSK's vaccinevirksomhed, til Wall Street Journal.

De spirende partnerskaber inden for medicinalverden er nu synligt i alt fra forsøg til forskning til fremstilling. Blandt andet har Pfizer tilbudt produktionskapacitet til konkurrenten Gilead Sciences.

GSK's iøjnefaldende bidrag til denne nye æra af samarbejde er selskabets beslutningen om at dele et egenudviklet hjælpestof - en ingrediens, der hjælper med at øge en vaccines beskyttende kraft ved at vække kroppens immunrespons, skriver avisen.

Disse hjælpestoffer er særligt værdifulde under pandemier, da de kan øge vaccinernes styrke , så virksomhederne kan producere flere doser for hvert batch.

Ifølge Wall Street Journal har GSK nu aftaler om at levere hjælpestoffet til fire vaccineudviklere, herunder den franske lægemiddelproducent Sanofi.

"Når du står over for en folkesundhedskrise, er der ikke et hold med en blå t-shirt og et andet hold med en orange t-shirt. Meget hurtigt var der kun ét hold," siger Thomas Triomphe, Sanofis administrerende vicedirektør, til avisen.

Pfizer skal producere remdesivir for Gilead  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier