MedWatch

Vifor Pharma køber rettigheder til kløemiddel for op til 2,8 mia. kr.

Medicinalselskabet Vifor Pharma, der har flere danske forbindelser, køber en andel af kløemidlet Korsuva fra biotekselskabet Cara Therapeutics.

Foto: Vifor Pharma / PR

Det schweiziske medicinalfirma Vifor Pharma betaler nu op til 2,8 mia. kr. for at anskaffe sig visse rettigheder til det amerikanske biotekselskab Cara Therapeutics' middel Korsuva mod den svære kløe, der kan opstå som følge af kronisk nyresygdom.

Vifor Pharma lægger et straksbeløb på 100 mio. dollar – 629 mio. kr. – og investerer 50 mio. dollar – 314 mio. kr. i Cara Therapeutics-aktier. Dertil kommer milepælsbetalinger på op til 290 mio. dollar – over 1,8 mia. kr.

Til gengæld får Vifor Pharma 40 pct. af det amerikanske salg af Korsuva hos en række udvalgte dialyseklinikker, der dækker 66 pct. af markedet i USA.

Korsuva er endnu ikke godkendt, men bliver sendt til godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA inden året er omme.

Ifølge Vifor Pharma døjer cirka fire ud af ti patienter med kronisk nyresygdom også med den svære kløe, som Korsuva kan behandle.

Vifor Pharma har en række danske forbindelser: Selskabets medicinske direktør er Klaus Henning Jensen, som har været chef for Sanofis udvikling af diabetesmidler og før da tilbragte 11 år hos Novo Nordisk.

Tidligere har Vifor Pharma haft en dansk adm. direktør i Søren Tulstrup, der nu er topchef i Hansa Biopharma. Orphazymes adm. direktør Kim Stratton sidder desuden i Vifor Pharmas bestyrelse.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier