MedWatch

Evotec får penge fra Gates-fonden til at fremme udviklingen af covid-19-antistoffer

For at accelere udviklingen og produktionen af antistof-terapier mod covid-19 i mellem- og lavindkomstlande har Bill & Melinda Gates fonden sendt penge til Evotec.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix

Evotecs amerikanske datterselskab Just - Evotec Biologics har fået en portion penge fra Bill & Melinda Gates Fonden som en del af covid-19-terapi acceleratoren - Covid-19 Therapeutics Accelerator - et initiativ, som skal sætte blus under udviklingen af nye terapier mod sygdommen.

Som betingelse for at få pengene, skal Just - Evotec Biologics bruge sin proprietære software, Abacus, til at analysere flere af de mest lovende antistof-kandidater udviklet på universiteter og hospitaler rundt om i verden. Der igennem skal selskabet identificere vigtige punktet, som kan få konsekvenser for udviklingen af de enkelte terapier. Derudover skal Just - Evotec også lave yderligere produktudvikling af to hovedkandidater på området.

"Det er en ære at deltage i terapi acceleratoren og dennes arbejde for at adressere covid-19 Abacus vil gøre det muligt hurtigt at evaluerere antistof-kandidater og muligvis forbedre deres kvalitet og levere de lavest muligt omkostninger for udviklingen og fremstillingen," lyder det i en pressemeddelelse fra James Thomas, der har det globale ansvar for bioterapier hos Just - Evotec Biologics.

Det fremgår ikke hvor mange penge, Bill & Melinda Gates Fonden mere præcist har kastet efter Evotec i projektet.

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier