MedWatch

Johnson & Johnson håber på at genoptage vaccineforsøg om få dage

Johnson & Johnsons mulige vaccine mod covid-19, der er i afsluttende fase tre-forsøg, kan forhåbentligt snart fortsætte, efter det forleden blev sat på pause efter en "uforklaret sygdom" hos en af forsøgspersonerne, oplyser medicinalselskabet.

Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS / X02468

Medicinalproducenten Johnson & Johnson er optimistiske omkring, at forsøgene med coronavacciner snart kan sættes i gang igen.

Det skriver Wall Street Journal.

Vaccineprojektet er blevet sat på midlertidig pause, da en af deltagerne i forsøgene, er blevet uventet syg. Selskabet ved kun meget lidt om sygdommen, og det er endnu uvist, om den syge deltager fik medicinen eller placebo-versionen.

På relativt kort tid har forskere formået at udvikle vacciner, der muligvis kan skærme mod coronasmitte, men der mangler fortsat forsøg. Johnson & Johnson håber på at kunne gøre vaccinen tilgængelig ved starten af 2021 og at producere mere end en milliard doser ved udgangen af næste år.

Johnson & Johnson har for nuværende sat alle sine vaccineforsøg på pause, herunder et forsøg med 60.000 forsøgspersoner. Selskabet håber på at vide besked inden for de kommende dage, om hvorvidt forsøgene kan genoptages.

"Så snart vi kommer over denne midlertidige pause, er vores plan at fortsætte det studie med 60.000 forsøgspersoner, som vi var i gang med," siger Mathai Mammen, der er leder af Johnson & Johnsons farmaceutiske forskning og udvikling, på et pressemøde ifølge Wall Street Journal.

I alt er mere end en håndfuld medicinalvirksomheder verden over kommet frem til de afsluttende fase 3-forsøg. Johnson & Johnson har ligesom otte andre medicinalselskaber i USA og Europa givet håndslag på, at det vil holde sig strengt til videnskabelige standarder, før det frigiver en vaccine mod covid-19.

Lovningen blev givet, i kølvandet på at USA's præsident, Donald Trump, har presset på for at have en vaccine klar inden præsidentvalget 3. november. Eksperter har dog sagt, at en vaccine tidligst kan være klar i 2021.

I september blev et andet klinisk forsøg med mulige coronavacciner standset. Det skete som følge af et "uforklaret symptom" hos en forsøgsperson i Storbritannien.

Efter få dage genoptog medicinalselskabet Astrazeneca og Oxford University forsøgene. Det er ikke usædvanligt, at kliniske forsøg midlertidigt blive standset i fase 3. Her bliver mulige nye lægemidler afprøvet på tusindvis af forsøgspersoner for at tjekke effekten og få sikkerhed for, at der ikke er utilsigtede bivirkninger.

Først derefter kan det komme på tale at søge myndighederne om en godkendelse til at sende en vaccine på markedet.

Uforklaret sygdom standser forsøg med mulig coronavaccine 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier