MedWatch

Gilead kan dække global efterspørgsel på coronamedicin fra oktober

Produktionen af coronamedicinen Veklury, også kendt som remdesivir, er nu oppe i så høje produktionsrater, at Gilead fra denne måned regner med at kunne imødekomme den globale efterspørgsel på produktet.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Gilead har nu skruet produktionen af  coronamedicinen Veklury op i sådan en grad, at selskabet regner med at kunne levere lægemidlet i tilstrækkelig store mængder til, at den globale efterspørgsel kan imødekommes. Også hvis der skulle komme en fornyet bølge af smitte her i løbet af efteråret.

Selskabet kan for øjeblikket dække USA's forbrug af medicinen.

Veklury var den første lægemiddel, som blev specifikt godkendt som en behandling for covid-19.

For at imødekomme efterspørgslen har Gilead både selv øget produktion samt hyret eksterne kontraktproducenter. Lignende aftaler har vaccineudviklere også gjort, fordi deres egne, interne produktionsfaciliteter ikke har været tilstrækkelig til at kunne imødekomme den forventede efterspørgsel på deres vacciner, skulle de vise sig effektive.

Gilead fuldender rullende ansøgning for coronamidlet Veklury i USA 

EU køber corona-medicin for en halv milliard kroner 

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier