MedWatch

Analytiker om ny Coloplast-strategi: Overraskende høj top i nyt vækstspænd

Coloplast er ambitiøse med vækstmålene i den nye 2025-strategi, når man tager de seneste fem års vækstrater i betragtning, mener Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

Coloplast melder om en forventet organisk vækst på 7-9 pct. per år indtil 2025, en ambitiøs plan ifølge analytiker Søren Løntoft Hansen. Foto: Jacob Ehrbahn

Coloplast har tirsdag morgen i en kortfattet meddelelse fremlagt rammerne for medicoselskabets nye strategiplan frem mod 2025.

Den indebærer, at selskabet vil gå efter en organisk vækst på 7-9 pct. om året i strategiperioden fra basisåret 2019/20, der udløber onsdag.

Den målsætning er et ekko af Coloplasts tidligere langsigtede strategi frem til og med 2019/20, men over de seneste fem år er det ikke lykkes at lande en organisk vækst på over 8 pct.

Derfor er det også lidt overraskende, at Coloplast igen offentliggør en forventning om en vækst på 7-9 pct., lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

"Det er lidt overraskende med en ventet vækst på 7-9 pct., set i lyset af at Coloplast over de seneste fem år ikke har været i stand til at levere en vækst på mere end 8 pct. - og i øvrigt venter en vækst på 4 pct. i år," siger han til Ritzau Finans.

"Det bliver interessant at høre, hvordan Coloplast vil nå derop. I hvert fald ud over næste år, hvor sammenligningsgrundlaget bliver lettere på grund af coronakrisen i år, og hvor jeg derfor tror, at Coloplast nok skal komme derop," fortsætter han.

Prognosen for overskudsgrad kan indikere prisen for vækst

Over den nye strategiperiode venter Coloplast samtidig en overskudsgrad (EBIT-margin) på "over" 30 pct.

Det skal sammenlignes med en forventning om en overskudsgrad på cirka 31 pct. i både faste valutakurser og danske kroner i 2019/20.

Og at formuleringen er så bred, som den er, lægger også op til, at markedet skal tolke på, hvad det kan betyde.

Ifølge Søren Løntoft Hansen kan udmeldingen dække over, at der er en pris for det høje og ambitiøse vækstmål, som medicoselskabet også spiller ud med.

"Det kan godt afspejle, at det koster at vokse, og det kan altså blive på bekostning af marginen," siger senioranalytikeren.

Coloplast fremlægger nye finansielle mål: Sigter efter årlig vækst på 7-9 pct.

Analytiker før Coloplasts 2025-strategi: Høj vækst, øgede priser og flere kliniske studier

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier