MedWatch

Novavax indleder fase 3-studie med vaccinekandidat

Det amerikanske biotekselskab Novavax har startet et fase 3-forsøg med mindst 10.000 patienter i forsøget på at få sin vaccine mod covid-19 på markedet. Forsøget gennemføres i Storbritannien, hvor smittetallet er rekordstort.

Novavax har torsdag indledt et fase 3-studie med sin vaccinekandidat, NVX-CoV2373, mod covid-19.

Det oplyste selskabet i en meddelelse torsdag aften.

Nyheden sendte aktien op i torsdagens eftermarked med 7,3 pct.

Studiet skal gennemføres i Storbritannien - meget passende, da landet netop torsdag oplevede rekordstor smittevækst - i samarbejde med landets regerings vaccine-taskforce.

Mindst 10.000 patienter i alderen 18 til 84 år skal deltage i studiet over de kommende fire til seks uger.

"Med et højt niveau af sars-cov-2-transmission observeret, og som ventes at fortsætte i Storbritannien, er vi optimistiske omkring, at dette pivotale fase 3 kliniske studie vil gennemføre optaget hurtigt og levere et snarligt indblik i NVX-CoV2373's effektivitet," siger Gregory Glenn, forskningsdirektør i Novavax, i meldingen.

Novavax venter, at positive data fra studiet vil kunne understøtte en markedsføringsgodkendelse i Storbritannien og EU samt andre lande. Virksomheden nævner dog ikke USA, hvor man har indgået en leveranceaftale med regeringen til 1,6 mia. dollar - forudsat en godkendelse af vaccinen.

Novavax planlægger også et fase 3-studie i USA med opstart i oktober med 30.000 patienter.

Biotekselskabet har tidligere meldt ud, at det har sikret sig en årlig produktionskapacitet fra midten af næste år på 2 mia. doser af sin vaccine. Hvis den skulle blive godkendt til brug.

Med Novavax' tilkomst er der nu 11 vaccinekandidater i fase 3-udvikling, ifølge New York Times. Senest meldte Johnson & Johnson sig ind i klubben tirsdag med et globalt studie med planlagte 60.000 patienter. De tre selskaber, som menes at være længst fremme og tidligst kan komme med data fra fase 3, er Pfizer og dets tyske partner Biontech samt amerikanske Moderna og svensk-britiske Astrazeneca, som udvikler sin vaccine sammen med Oxford University.

Novavax regner med at søge om godkendelse til coronavaccine til december

Novavax starter rekruttering til forsøg med coronavaccine

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier