MedWatch

Rusland vil påtage sig ansvar for bivirkninger fra covid-19 vaccine

Russerne er så skråsikre i tiltroen til deres vaccine mod covid-19, at man er villig til at løfte noget af det juridiske ansvar, skulle vaccinen vise sig at have bivirkninger.

Foto: Maxim Shemetov/REUTERS / X90156

Skulle det vise sig, at der er utilsigtede, negative effekter ved at modtage den russiskudviklede vaccine mod covid-19, Sputnik V, så er man fra producentens side parat til at påtage sig ansvar derfor.

Det skriver Reuters på baggrund af et interview med Kirill Dmitriev, leder af den nationale russiske investeringsfond, RDIF, som har finansieret udviklingen af vaccinen.

Umiddelbart stiller det den russiske vaccine i skarp kontrast til de vestligt udviklede vacciner. Her har vaccineproducenterne nemlig søgt om at blive holdt skadesløse - hvad der også er kendt som indemnitet - skulle der dukker uforudsete, alvorlige bivirkninger op.

Kirill Dmitriev udybede dog ikke, hvorvidt køberne skal sige ja til at påtage sig ansvar for bivirkninger delvist, eller hvordan en indemnitetsklausul i dette tilfælde mere pæcist skal se ud.

Den russiske vaccine er blevet mødt med en stor portion skepsis, fordi den bliver sendt i udbud før den har gennemgået den sædvanlige forsøgsproces, og derfor er der frygt for, at russerne har slækket på sikkerheden i udviklingen af vaccinen.

Fase 3 forsøgene er nyligt blev sat i gang med vaccinen.

Rusland sender første sending af coronavaccine til regioner

Lovende russiske vaccineresultater vækker skepsis hos professorer

WHO, USA og Tyskland ser med skepsis på russisk vaccine

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier