MedWatch

Store aktieklø til Moderna

Moderna bakkede tirsdag gevaldigt på børsen i USA, efter blandt andet at selskabets aktie have fået en salgsanbefaling fra en amerikansk bank.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Den amerikanske vaccineproducent Moderna, som af mange er tippet til at kunne komme først med en vaccine mod covid-19 på det amerikanske marked, fik ørerne i maskinen på tirsdagens aktiemarked, da aktien tabte 13,2 pct.

Nedturen skyldtes to forhold, skriver Bloomberg News.

For det første fik Moderna sin første salgsanbefaling blandt analytikerne på Wall Street, da Silicon Valley Bank Leerinks analytiker, Mani Foroohar, sænkede sit bud på aktien fra neutrale "market perform" til negative "underperform", mens kursmålet blev sat ned til 41 dollar fra tidligere 58 dollar.

"Da vi er midt i en global opbygning af kapacitet af vacciner analog til Manhattan-projektet, ser vi overskud af kapacitet, intens konkurrence og begrænset priskraft som sandsynlige strukturelle langsigtede tendenser i vaccine-slutmarkedet, hvilket udgør en udfordring for en sub-skala aktør som Moderna," skriver Foroohar i sin analyse og peger dermed på, at Moderna er en mindre aktør.

Med til at presse Moderna var også, at de amerikanske sundhedsmyndigheder og en række direktører i vaccinesektoren har lovet, at man ikke vil skynde en midlertidig godkendelse af en eller flere vacciner igennem på trods af politisk pres, da præsident Trump ønsker en godkendelse inden præsidentvalget den 3. november.

Modernas vaccine, MRNA-1273, er en af tre mulige kandidater til en nødgodkendelse uden kvalificerende fase 3-data. Moderna har indledt sine fase 3-forsøg med MRNA-1273, og koncernen venter data herfra senere i efteråret.

"Det antyder, at selskaberne ikke vil tillade Det Hvide Hus at skubbe vacciner, som ikke er klar til offentlig brug, frem," mener Jared Holz, analytiker hos finanshuset Jefferies, ifølge Bloomberg News.

16 analytiker har anbefaling af aktien i Moderna. 13 siger "køb" og to siger "hold" og så er der altså Silicon Valley Bank.

Modernas aktie er trods tirsdagens kursfald steget med 178 pct. siden nytår.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier