Sanofi vil sælge coronavaccine for under 75 kr

Hvis Sanofi får held med at udvikle en effektiv vacccine, der beskytter mod coronavirus, så vil det ikke tømme statskasserne verden over, lover en direktør fra selskabet.
Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

Som det første medicinalselskab sætter Sanofi nu pris på en mulig vaccine mod coronavirus, der er udviklet i samarbejde med GSK.

Det skriver Berlingske Tidende.

"Prisen er ikke endeligt fastsat. Vi er lige nu i færd med at beregne vores produktionsomkostninger, men det vil være mindre end ti euro," sagde Olivier Bogillot, der er landechef for Sanofi i hjemlandet Frankrig, i et radiointerview.

Selskaberne annoncerede i sidste uge, at de havde påbegyndt rekruttering af 440 amerikanere til til et fase 1/2-forsøg med vaccinekandidaten, der er en kombination af adjuvans fra GSK og den protein-baserede teknologi fra Sanofis kendte influenzavacciner.

Håbet er, at studiet kan give de første resultater allerede til december, hvorefter et større fase 3-forsøg kan indledes i samme måned, sådan at en ansøgning om markedsføringstilladelse kan afsendes i første halvår af 2021.

Ni frontløbere i udviklingen af coronavaccine med fælles løfte: Vi skyder ingen genveje GSK og Sanofi starter forsøg med fælles coronavaccine 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også