Abbvie køber kinesisk kræftmiddel for op til 12 mia. kr.

Abbvie satser op til 12 mia. kr. på et antistof mod kræft udviklet af det kinesiske biotekselskab I-Mab.
Abbvie kaster endnu engang milliarder efter et kræftprojekt. | Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Abbvie kaster endnu engang milliarder efter et kræftprojekt. | Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix

Tre måneder efter at Abbvie og Genmab indgik en kæmpeaftale om tre antistoffer mod kræft, har det amerikanske selskab skrevet under på endnu en milliardaftale i samme boldgade.

Abbvie har købt rettighederne til at sælge kræftmidlet lemzoparlimab, som netop har bestået fase 1, af det kinesiske biotekselskab I-Mab.

Abbvie betaler et straksbeløb på ca. 1,3 mia. kr. for aftalen og sætter desuden milepælsbetalinger for 11 mia. kr. på højkant. Dertil kommer, at I-Mab får ret til tocifrede royalties af et eventuelt salg af lemzoparlimab.

Lemzoparlimab er et antistof rettet mod proteinet CD47, som kræfttumorer benytter til at skjule sig fra immunforsvaret. Det er samme mål, som det amerikanske biotekselskab Forty Seven, der blev købt af Gilead Sciences for 31 mia. kr. tidligere på året, benytter. Også Genmab kigger på CD47 som et muligt mål i en samarbejdsaftale med det franske biotekfirma Blink Biomedical.

Abbvie håber, at lemzoparlimab kan benyttes i kombination med selskabets blodkræftmiddel Venclexta. Abbvie og I-Mab skriver, at lemzoparlimab har potentiale inden for "flere kræftindikationer," men nævner ingen konkrete indikationer.

"Vi har været imponerede over det, som I-Mab har opnået i forskningen og den kliniske udvikling, og vi ser frem til at arbejde sammen," skriver Thomas J. Hudson, der er forskningsdirektør hos Abbvie, i en pressemeddelelse.

Genmab indgår kæmpeaftale med Abbvie – får 5 mia. kr. i kassen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også