MedWatch

Ni frontløbere i udviklingen af coronavaccine med fælles løfte: Vi skyder ingen genveje

Topcheferne for ni af de mest fremtrædende medicinal- og biotekselskaber i udviklingen af en vaccine mod coronavirus har afgivet et offentligt løfte om at følge normal praksis for udvikling af nye lægemidler, inden en mulig vaccine sendes til vurdering hos regulatoriske myndigheder.

USAs præsident Donald Trump er blandt de politikere, der har lagt et stort pres på medicinalindustrien for hurtigt at sende en vaccine mod covid-19 på gaden. Her ses præsidenten under et besøg hos Fujifilm Diosynth Biotechnologies, der udvikler komponenter til en vaccine fra Novavax. | Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Trods et massivt globalt pres for at sende en vaccine mod coronavirus på markedet, så vil ingen af frontløberne i udviklingen give køb på de videnskabelige principper for lægemidlers sikkerhed, der før pandemien var styrende beslutningen om at søge om godkendelse.

Det garanterer topcheferne fra henholdsvis vaccineduviklingerne Astrazeneca, Biontech, GSK, Johnson & Johnson, MSD, Moderna, Novavax, Pfizer og Sanofi i et offentligt løfte til verdens befolkning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier