MedWatch

Bavarians nyindkøbte vacciner lider tilbageslag i andet kvartal

Coronapandemien har i andet kvartal for alvor ramt salget af Bavarian Nordics nye vacciner indkøbt fra Glaxosmithkline, men det danske selskab fastholder alligevel forventningerne til hele året.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Biotekselskabet Bavarian har føjet store summer til sin omsætning med indlemmelsen af to vacciner fra Glaxosmithkline, men vaccinerne har på grund af coronapandemien ikke leveret lige så stærkt, som de gjorde hos Glaxosmithkline i andet kvartal sidste år.

Hårdest ramt er hundegalskabsvaccinen, Rabipur, hvor salget er næsten halveret i andet kvartal til 142 mio. kr. Fortrinsvis på grund af, at en stor del af markedet (særligt i Europa) er et rejsevaccinemarked. Og som bekendt er rejsevaccinemarkedet ikke ligefrem det største lige for tiden. I USA er salget ikke lige så hårdt ramt, da den i højere grad også bruges som en vaccine, man modtager efter potentiel smitte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier