MedWatch

Vaccibody har alle patienter i hus til forsøg med kræftvaccine

Det norske biotekselskab Vaccibody, der har flere bånd til Danmark, har afsluttet rekrutteringen til forsøg med selskabets hovedaktiv.

Michael Engsig har i godt ét år stået i spidsen for det norske biotekselskab Vaccibody. | Foto: Vaccibody / PR

Samtlige 50 patienter er fundet til et klinisk forsøg med vaccinekandidaten VB10.NEO, der er udviklet af det norske biotekselskab Vaccibody.

Det oplyser selskabet i en meddelelse fredag.

Studiet inkluderer patienter med en stribe af forskellige kræftsygdomme, såsom modermærkekræft med spredning og ikke-småcellet lungekræft, og målet er at kortlægge vaccinekandidatens sikkerhed, muligheder og evne til at skabe respons hos patienterne.

I studiet, der har karakter af et fase 1/2a-studie, undersøges lægemiddelkandidaten også blandt en gruppe patienter med hoved-halskræft i kombination med samarbejdspartneren Nektars bempegaldesleukin, tidligere kendt som NKTR-214.

Studiet gennemføres på syv sites i Tyskland.

VB10.NEO er en såkaldt skrædderset behandling, der tilpasses til den enkelte patient på baggrund af specifikke tumorantigener, i kombination med etablerede og mere traditionelle immunterapier mod kræft – de såkaldte checkpoint-hæmmere.

Udover VB10.NEO råder vaccibody også over kandidaten VB10.16, som ikke er en skræddersyet til den enkelte patient, men er i stedet rettet mod human papillomavirus 16 (HPV-16), der kan forårsage læsioner eller celleforandringer i slimhinderne, som i sidste ende kan føre til kræft.

Selskabets arbejde ledes af danske Michael Engsig, der for godt et år siden overtog direktørposten fra den tidligere formand for Dansk Biotek Martin Bonde.

Derudover har selskabet flere danske ansatte, ligesom at det tidligere gennem en årrække har haft danske Mads Axelsen som videnskabelig direktør.

Vaccibody rykker ind i infektionssygdomme med rekruttering af ebola-ekspert Aktionærer sender Vaccibody-formand på porten – intern afløser træder i stedet Vaccibodys skræddersyede kræftvaccine springer frem i nye studier Vaccibody finder afløser til medicinsk direktør fra Danmark 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier