MedWatch

Lundbeck-aktien falder efter regnskab: Kan have rod i tre ting

Aktiemarkedets reaktion på dagens kvartalsregnskab fra Lundbeck overrasker Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen, som dog ser tre mulige forklaringer på kursfaldet.

Foto: Sydbank/PR

Lundbecks hovedtal er bedre end ventet i andet kvartal, hvor medicinalselskabet blandt andet som følge af ekstraordinære besparelser på blandt andet markedsføring og rejseaktivitet også formår at løfte forventningerne.

Alligevel falder aktien, og det er der muligvis tre forklaringer på, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

"Jeg er også lidt overrasket over kursudviklingen, og jeg synes egentlig, at der er meget få negative nedslagspunkter i kvartalsregnskabet," siger han, men peger alligevel på de tre faktorer, der kan have trukket ned i markedets bedømmelse.

Første punkt er salget af Lundbecks antidepressiv Brintellix/Trintellix, der solgte for 758 mio. kr. i andet kvartal mod ventet 804 mio. kr.

"Det er der måske nogen, som kan se som et negativt element," lyder det.

For det andet har markedet lugtet lunten i forhold til Lundbecks nye prognose om et driftsresultat på 1,8-2,2 mia. kr. mod tidligere estimeret 1,4-1,9 mia. kr. Således lå konsensus på 2 mia. kr. inden regnskabet, påpeger Søren Løntoft Hansen.

Samtidig peger Lundbeck på, at årsagen til den løftede prognose er omkostningsbesparelser, som blev gennemført som følge af udbruddet.

"Og omkostningsbesparelserne er ikke er vedvarende, og de kan stige mere end markedet venter fremadrettet."

"Endelig må man sige, hvilket ikke er regnskabsrelateret, at nyhederne fra pipelinen på det seneste jo har været alt andet opløftende. Det skal aktien selvfølgelig ikke falde på, for det er kendt i forvejen, men det er en af de ting, som måske har en effekt for Lundbeck på regnskabsdagene. For lige pludselig handler det ikke så meget pipelinen, men blot om regnskabet, som man fortolke på i højere grad, end hvis der var udsigt til kurstriggere fra pipelinen," siger han.

Aktien i Lundbeck falder torsdag formiddag med 4,6 pct. til 231,10 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier