MedWatch

Sydbank: ALK har gode muligheder for at nå toppen af prognosen

ALK har gode forudsætninger for at placere sig i den bedre ende af forventningerne til det ellers coronapåvirkede 2020-regnskab.

Foto: ALK / PR/peter

ALK viser modstandsdygtighed over for covid-19, og der er gode muligheder for, at selskabet indfrier sin nye opjusterede prognose for indtjeningen.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbank, efter at medicinalselskabet onsdag morgen har fremlagt regnskab for årets andet kvartal.

"Færre forsknings- og udviklingsomkostninger i forhold til samme periode sidste år som følge af covid-19-relaterede forsinkelser af studier samt lavere salgs- og markedsføringsomkostninger som en konsekvens af det lavere aktivitetsniveau bidrager til det bedre end ventede resultat og opjusteringen af EBITDA," skriver Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

"Vi ser gode muligheder for, at ALK kan indfri den øvre ende af selskabets nye EBITDA-prognose," fortsætter han.

ALK venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 300-350 mio. kr. mod tidligere ventet 200-300 mio. kr. Midtpunktet af intervallet er ifølge Søren Løntoft Hansen 14 pct. højere, end markedet ventede forud for regnskabet.

Til gengæld ser ALK nu en omsætningsvækst i lokal valuta i den lave ende af den oprindelige prognose, der forudser en fremgang på 8-12 pct.

Årsagen er blandt andet, at coronaudbruddet har forhindret patienterne i at komme til lægen, hvilket har dæmpet salget af de injektionsbaserede allergivacciner – især i USA.

På den længere bane venter Sydbank dog salgsfremgang.

"Vi forventer fortsat, at ALK kan leverer tocifret salgsvækst på bagsiden af covid-19. Hertil kommer udsigterne til en markant forbedring af lønsomheden de kommende år – specielt efter 2020," lyder konklusionen fra Søren Løntoft Hansen, der fortsat anbefaler "køb" af aktien.

ALK trodser coronaeffekt og opjusterer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier