MedWatch

Nyt om coronavaccine sender Novavax i kraftig bølgegang i børsen

Efter en kæmpe aktienedtur i det amerikanske eftermarked vendte stemningen blandt aktionærerne i biotekselskabet Novavax, der tirsdag fremlagde nye data fra forsøg med en vaccine mod coronavirus.

Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP / AFP

Det annonceres ellers som "positive" data fra Novavax' egen side, men markedet så det i først omgang anderledes.

I al fald droppede aktien i Novavax først med hele 34 pct. i tirsdagens eftermarked, inden den rettede sig og vendte rundt til en stigning på 8,5 pct., i kølvandet af data fra et tidligt fase 1-klinisk studie med vaccinekandidaten Matrix-M mod covid-19.

Studiet viste, at den dobbelte injektion af midlet skabte antistof-reaktion, som var fire gange højere hos modtagere af vaccinen end hos patienter, der selv tidligere er kommet sig over covid-19, skriver Bloomberg News.

Desuden sås en T-celle-reaktion, ligesom de 100 patienter, som modtog vaccinen, oplevede vaccinen som sikker med få bivirkninger.

Novavax modtog i juli 1,6 mia. dollar i støtte fra det amerikanske regeringsprogram "Operation Warp Speed", som skal fremskynde vacciner og behandling af covid-19. Det var dengang det største beløb i programmet, inden Sanofi og Glaxosmithkline nogle uger senere modtog 2,1 mia. dollar.

Novavax' aktie var ved almindelig børslukketid tirsdag steget med 3849 pct. i år.

Novavax tildelt 1,6 mia. dollar af Det Hvide Hus til coronavaccine

Den amerikanske stat udvælger fem coronavirusvacciner til "Operation Warp Speed"

Coronavaccine-selskab udvider sin kapacitet for 1 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier