MedWatch

Kodaks aktie stiger med næsten 1500 pct. efter coronaaftale

Fotoselskabet Kodaks aktie er taget på himmelflugt denne uge, efter at Trump-administrationen har tilbudt selskabet et lån for at etablere produktion af stoffer til lægemidler. Målet er af mindske afhængigheden af kinesiske produktion.

Foto: Kevork Djansezian/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kodak-aktien er steget med 1481 pct. denne uge, efter at Trump-administrationen har tilbudt fotokoncernen en finansiel livslinje til at fremstille ingredienser til stoffer, der skal bruges mod coronavirusset.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske fotokoncern Kodak og de amerikanske udlånsmyndigheder til selskaber, DFC, offentliggjorde tirsdag, at Kodak har sikret et lån på 765 mio. dollar - svarende til knap 4,9 mia. kr. - til fremstilling af medicinske stoffer under USA's Defense Production Act.

Siden er selskabets aktie steget fra 2,10 dollar fredag ved børslukketid til 33,20 dollar per aktie onsdag. Samtidig er selskabsværdien steget fra 92 mio. dollar til 1,5 mia. dollar.

Kodaks aktie begyndte allerede at stige mandag - en dag før nyheden om lånet blev offentliggjort - og steg i alt med 25 pct. dagen inden offentliggørelsen, viser tal fra Bloomberg ifølge Financial Times.

En nyhedskanal fra Kodaks hjemby, Rochester, offentliggjorde - og fjernede senere - samme dag en nyhed om, at Kodak havde indgået en produktionsaftale relateret til covid-19.

Selskabets bestyrelsesformand, Jim Continenza, fortalte onsdag til CNBC, at han ikke kender årsagen til mandagens stigning, men at man i Kodak har kendt til aftalen i mere end en uge forud for offentliggørelsen.

De amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, har ikke ønsket at kommentere til Financial Times, om sagen efterforskes.

Fotofirma seksdobler aktiekursen efter milliardlån til medicinproduktion

Amerikansk fotofirma får nødlovslån til at producere medicin og stiger 250 procent på børsen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier