MedWatch

Finansfolk før regnskabssæson: Forventninger vigtigere end kvartalstal

I den kommende regnskabssæson i USA bliver der fokus på forventningerne til fremtiden.

Foto: Carlo Allegri / Reuters / Ritzau Scanpix

Regnskabssæsonen nærmer sig i USA, og selv om regnskaberne ventes "elendige", bliver det fremtidsudsigterne, som investorerne ser efter.

Det vurderer flere strateger over for dagbladet Børsen.

Når regnskaberne bliver offentliggjort, får investorerne ikke blot mulighed for at se, hvor hårdt coronakrisen reelt har ramt selskaberne, men også hvad de amerikanske selskaber venter for resten af året.

"Vi har haft en periode, hvor selskaberne har haft frit lejde til ikke at levere økonomiske data, men det stopper nu. Investorerne skal se, at selskaberne begynder at levere," siger Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg i Danske Bank, til Børsen.

Omkring 40 pct. af selskaberne i S&P 500-indekset har indtil videre afholdt sig fra at oplyse forventninger. Avisen Wall Street Journal skriver ifølge Børsen, at netop de selskaber har underpræsteret afkastmæssigt i forhold til resten af indekset.

Selskabsforventningerne ventes at blive afgørende for kursudviklingen, mener Nicolas Tousgaard, der er seniorstrateg i Bankinvest.

Ib Fredslund Madsen, der er chefstrateg i Jyske Bank, vejer ligeledes positive forventninger højere end dårlige tal for andet kvartal. Han vurderer, at markedet vil reagere positivt på "gode meldinger og en tro på fremtiden."

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier