MedWatch

Rapport: Svensk life science henter 75 pct. af sin kapital på børsen

Svenske life science-selskaber har rejst 35 mia. svenske kr. over de seneste fem år, og 75 pct. kommer fra aktiemarkedet ifølge en rapport fra venturefonden Industrifonden.

Medicinalselskabet Camurus i Lund er en af mange svenske life science-selskaber, der er gået på børsen over de seneste fem år. Foto: Johan Wessman / News Øresund

Det er velkendt, at den svenske life science-industri er aktiv på børsen, og nu belyser en rapport fra den svenske venturefond Industrifonden præcist, hvor meget aktiemarkedet betyder.

Det skriver det dansk-svenske nyhedsbureau News Øresund, mens Industrifonden også har publiceret rapporten på sin hjemmeside.

I de fem år fra 2015 til 2019 har svenske life science-selskaber rejst ca. 35 mia. svenske kr., hvoraf ca. 26 mia. svenske kr., svarende til ca. 75 pct., kommer fra aktiemarkedet, herunder børsnoteringer og aktieemissioner.

Venturefonde stod for ca. 7 mia. svenske kr., svarende til ca. 20 pct. af det samlede beløb.

De mest aktive venturefonde i Sverige er ifølge rapporten Industrifonden selv, svenske Healthcap og de danske venturefonde Novo Seeds, Lundbeckfonden og Sunstone.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier