MedWatch

EU dropper samtlige krav til Takeda efter opkøb af Shire

Takeda kan nu endeligt lægge de juridiske bekymringer og krav bag sig i forbindelse med milliardovertagelsen af irske Shire, efter EU-Kommissionen har valgt at droppe alle de forpligtelser, som den ellers havde pålagt den japanske medicinalgigant.

Takeda slipper nu for en række krav fra EU-Kommissionen efter opkøbet af Shire. Foto: JULIE STEENHUYSEN/REUTERS / X06159

Sagaen, der begyndte for flere år siden, om en af life science-industriens største overtagelser mellem japanske Takeda og irske Shire, lader nu til at nå de sidste sider. EU-Kommissionen, der overvåger og regulerer virksomhedsfusioner, har droppet samtlige krav til Takeda i forbindelse med opkøbet af Shire.

De europæiske konkurrencemyndigheder havde ellers stillet en række forpligtelser til Takeda i forbindelse med godkendelsen af opkøbet den 20. november 2018, men dem havde Takeda efterfølgende søgt om at få fjernet.

Kommissionen har derfor undersøgt markedsforholdene på ny og fundet, at "en række permanente, betydelige og uforudsete udviklinger har fundet sted i processen, som har påvirket både konkurrenceforholdene inden for inflammatorisk tarmsygdom og udviklingen for Shire pipeline-lægemiddel", skriver EU-Kommissionen i sin afgørelse.

Myndighederne fremhæver blandt andet, at der er kommet ny og bedre medicin på markedet end Takedas og Shires, samtidig med at Shires eksperimentelle middel SHP647 i fase 3-forsøg mod blandt andet blødende tyktarmsbetændelse har givet negative resultater.

På den baggrund af en samlet vurdering af de forskellige forhold har kommissionen derfor besluttet, at kravene til Takeda ikke længere er nødvendige.

Takedas opkøb af Shire for 400 mia. kr. var den ottendestørste handel nogensinde i medicinalindustrien eller den niendestørste, når man justerer for inflation.

Takeda får uventet milliardstor skatteregning for Shire-køb

Takeda-ansatte klager: "I favoriserer Shire-medarbejdere over os"

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier