Lægemiddelstyrelsen stopper forsøg med covid-19-behandling

Efter at en international undersøgelse af hydroxyklorokins effekt mod covid-19 ikke har vist de håbede resultater, har Lægemiddelstyrelsen besluttet at standse alle danske forsøg indtil videre.
Håbet om at malariamidlet hydroxyklorokin kunne bruges som behandling mod coronasygdommen covid-19 har lidt et alvorligt knæk. | Foto: Niels Christian Vilmann//
Håbet om at malariamidlet hydroxyklorokin kunne bruges som behandling mod coronasygdommen covid-19 har lidt et alvorligt knæk. | Foto: Niels Christian Vilmann//

Lægemiddelstyrelsen har sat en stopper for samtlige danske forsøg med malariamidlet hydroxyklorokin som en mulig behandling af covid-19.

Det sker, efter at en større international undersøgelse har indikeret, at der ikke er gavnlig effekt af behandling med midlet, men at det tværtimod kan have alvorlige bivirkninger.

"Vi forstår til fulde, at rigtig mange håber på, at der hurtigt kan findes eller udvikles medicin, der virker mod covid-19. Resultaterne fra det nye studie viser imidlertid, at der for patientsikkerhedens skyld er brug for at holde pause med kliniske forsøg med hydroxyklorokin og få tid til at se nærmere på både virkning og bivirkninger, før man evt. kan genoptage afprøvningerne," siger Thomas Senderovitz, adm. direktør i Lægemiddelstyrelsen, i en meddelelse.

Aktuelt udføres fem forsøg i Danmark med midlet, men alle disse sættes nu på en pause - i første omgang midlertidigt, da Lægemiddelstyrelsen vil tage stilling til en eventuel genoptagelse, når sikkerheden er blevet grundigt undersøgt.

Den internationale sundhedsorganisation WHO har ligesom Lægemiddelstyrelsen suspenderet alle forsøg med lægemidlet, mens resultaterne af det internationale studie nærstuderes.

WHO sætter forsøg med omstridt malariamiddel på pause 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også