Bavarian indgår licensaftale med danske Adaptvac om coronavaccine

Bavarian Nordic har indgået en foreløbig licensaftale med vaccineselskabet Adaptvac, der giver vaccineproducenten adgang til en mulig vaccine mod coronavirus, og lukker Bavarian Nordic ind i et etableret konsortium af selskaber, der allerede arbejder med vaccinen. (opdateret)
Foto: Bavarian Nordic / PR
Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic har indgået en eksklusiv, foreløbig licensaftale med Adaptvac, vedrørende Adaptvacs capsid virus like particle (VLP)-baserede SARS-CoV-2 subunit-vaccine.

Det oplyser Bavarian Nordic i en børsmeddelelse onsdag morgen.

Adaptvac er et joint venture etableret af Expres2ion Biotechnologies og Nextgen Vaccines og medlem af Prevent-nCoV-konsortiet, der udover Adaptvac også består af Expres2ion og kontraktproducenten AGC Biologics samt internationale forskningsinstitutioner og Københavns Universitet.

Konsoritets arbejde modtog tidligere i år 20,2 mio. kr. fra EU's Horizon 2020-program, der støtter innovative virksomheder med udviklingsprojekter, som kan gøre en forskel.

Parterne forventer at indgå en endelig licensaftale inden for de næste to måneder, oplyser Bavarian, og Bavarian Nordic vil støtte konsortiet med henblik på at opnå klinisk proof of concept og vil forestå den videre kliniske udvikling og globale kommercialisering af vaccinen. Den nuværende plan er at iværksætte et klinisk forsøg senere på året.

"Vi har haft interesse for capsid VLP-teknologien i nogen tid og er glade for at støtte og hjælpe med at fremskynde udviklingen af denne meget lovende vaccinekandidat mod SARS-CoV-2," udtaler Paul Chaplin, adm. direktør for Bavarian Nordic, i en pressemeddelelse.

"Denne teknologi vil kunne fremkalde en stærk beskyttende immunrespons, selv i covid-19-højrisikogrupper, og sammen med dens høje skalerbarhed i produktionen, kan det blive en vindende kombination i kampen mod denne pandemi," tilføjer han.

Ved indgåelsen af en endelig licensaftale vil Bavarian Nordic yde en forudbetaling til AdaptVac. Aftalen rummer desuden fremtidige udviklings- og salgsmilepæle samt royalty-betalinger. Aftalen påvirker ikke Bavarian Nordics finansielle forventninger til 2020.

"Adaptvac og Prevent-nCoV-konsortiet er glade for at få Bavarian Nordic med i udviklingen af vores SARS-CoV-2-vaccine. Bavarian Nordic komplementerer vores prækliniske og tidlig-fase kliniske kompetencer med deres omfattende senfase-kompetencer samt markedskendskab," siger administrerende direktør i AdaptVac, Wian de Jongh.

Expres2ion lukrerer på joint-ventureselskabs samarbejde med Bavarian Nordic 

Danske selskaber får 20 mio. kr. af EU til coronavirusvaccine – aktie brager op 

Danske selskaber danner konsortium – vil udvikle vaccine mod covid-19 

Dansk covid-19-vaccine kan blive tidligere klar til forsøg end ventet

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også