MedWatch

Biomarin vil sende Ascendis-konkurrent til FDA og EMA i tredje kvartal

Amerikanske Biomarin forventer snart at kunne søge regulatoriske myndigheder i EU og USA om tilladelse til at markedsføre en ny behandling, der også er fokusområdet for danske Ascendis Pharma.

Foto: Jacquelyn Martin/AP/Ritzau Scanpix

De regulatoriske myndigheder i både EU og USA vil snart modtage en datapakke fra amerikanske Biomarin, der ifølge selskabet skal danne grundlag for en godkendelse til selskabets eksperimentelle lægemiddel vosoritid mod den genetiske sygdom akondroplasi, som forårsager dværgvækst.

Bliver midlet godkendt, vil amerikanerne således få et forspring til danske Ascendis Pharma, der ligesom Biomarin har udviklet en potentiel behandling, kaldet Transcon CNP, mod sygdommen.

Det dansk-udviklede lægemiddel adskiller sig dog ved at være en ugentlig behandling i stedet for en daglig, som der er tilfældet med Biomarins behandling.

Biomarin varslede allerede i december, at det nærmede sig tidspunktet for en ansøgning om tilladelse til at sende midlet på markedet, og i en pressemeddelelse fortæller selskabet nu, at ansøgninge vil blive sendt i årets tredje kvartal, altså i perioden juli-september.

Såfremt vosoritid får myndighederne godkendelse, vil det være det første middel på markedet til behandling af akondroplasi.

Både Biomarins vosoritid og Ascendis' Transcon CNP har opnået status som orphan drug – en anerkendelse af, at midlet behandler en sjælden sygdom – hvilket giver skattefordele og andre goder.

Biomarin vil søge godkendelse til middel på Ascendis' område

Biomarin lander nye data med fase 2-middel på Ascendis-område

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier