MedWatch

EMA indskærper: Klorokin må kun bruges mod covid-19 som nødbehandling og i kliniske forsøg

For visse patienter er lægemidlet klorokin en afgørende behandling, og derfor er det vigtigt, at læger i EU-landene ikke bruger midlet uberettiget, indskærper det europæiske lægemiddelagentur. I Danmark har Lægemiddelstyrelsen indskrænket lægers mulighed for at udskrive medicinen.

Både Frankrig og USA har godkendt behandling af covid-19-patienter med lægemidlet klorokin. Foto: Gerard Julien/AFP/Ritzau Scanpix

For patienter med malaria og visse autoimmune sygdomme er behandling med lægemidlet klorokin afgørende, og derfor er det vigtigt, at medicinen er tilgængelig for disse patienter.

Derfor indskærper det europæiske lægemiddelagentur, EMA, nu, at midlet – der akuelt får stor opmærksomhed som en mulig behandling af den coronavirusrelaterede sygdom covid-19 – kun bør anvendes i den godkendte indikation eller som led i kliniske forsøg eller hos covid-19-patienter i kritisk tilstand.

I Danmark har Lægemiddelstyrelsen allerede begrænset lægers mulighed for at udskrive lægemidlet, sådan at praktiserende læger ikke længere kan give behandlingen til deres patienter, indtil der er dokumentation for, at det har effekt mod covid-19.

Den dokumentation prøver blandt andre læger fra Hvidovre Hospital at skaffe, og lignende forsøg foregår i andre lande. Den manglende dokumentation til trods har både Frankrig og USA godkendt klorokin til behandling af patienter med coronavirus.

Trods manglende data: FDA godkender klorokin med Trumps anerkendelse

Dansk forsøg med corona-behandlinger savner penge

Frankrig tillader malariamiddel til at behandle coronavirus

Sådan vil Hvidovre Hospital teste malariamedicin mod coronavirus

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier