MedWatch

Fire startups får 10 mio. kr. fra Bioinnovation Institute

Novo Nordisk Fondens life science-inkubator har indlemmet yderligere fire iværksætterselskaber i dets udviklingsprogram. Det udløser 10 mio. kr. til hver virksomhed.

Foto: Mikkel Aabenhus Hemmingsen / MedWatch

Med støtte fra Bioinnovation Institute kan fire iværsætterselskaber over de næste 18 måneder koncentrere sig om udvikle deres produkt.

Virksomhederne er nemlig alle blevet optaget i life science-inkubatorens støtteprogram Creation House, som omfatter selskaber med en tidlig forretningsplan og proof of concept og har til formål at modne virksomhederne til et niveau, hvor de er i stand til at finde ekstern finansiering.

Med optagelsen i Creation House-forløbet følger et konvertibelt lån på 10 mio. kr.

De fire startups er:

Pokeacel, der er stiftet på baggrund af to DTU-forskeres mangeårige arbejde med immunterapeutisk kræftbehandling. To kliniske fase 1-forsøg er under opsejling, og man forventer at anmode om opstart af det første indenfor en overskuelig fremtid.

Lophora, der arbejder med et potentielt lægemiddel til behandling af depression, der virker i løbet af få dage. Stoffet har samme farmakologiske profil som psilocybin, der giver psykedeliske svampe deres virkning, og som tidligere har vist effekt mod netop depression.

Teitur Trophics, som er fokuseret på behandling af neurodegenerative sygdomme. Selskabet mener at have fundet en måde til at holde hjerneceller i live, som kan udnyttes til nye behandlinger af sygdomme som Parkinsons, Alzheimers og Huntingtons sygdom samt frontallapsdemens.

Unikum, der vil udvikle celleterapier mod kræftsygdomme. Bag selskabet står en stribe velkendte navne: Martin R. Jakobsen, stifter af Stipe Therapeutics; Martin Roland Jensen, tidligere mangeårig topchef i Cytovac; Mai-Britt Zocca, stifter af IO Biotech og serieiværksætteren Ulrik Nielsen samt Rasmus O. Bak, der er lektor ved Institut for biokmedicin ved Aarhus Universitet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier