MedWatch

Pfizer stopper rekruttering til kliniske studier i tre uger

Ligesom flere andre medicinalselskaber sætter Pfizer nu også rekrutteringen til kliniske besøg i bero. Med få undtagelser vil ingen nye patienter i foreløbig tre uger blive optaget i kliniske studier udført af det amerikanske selskab.

Ligesom andre medicinalselskaber vil Pfizer ikke optage nye patienter i forsøg med lægemidler mod ikke-livstruende sygdomme. Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix

Coronavirus sætter nu også en midlertidig stopper på Pfizers forsøg med nye lægemidler, skriver Reuters.

Med undtagelse af visse forsøgsbehandlinger til patienter med livstruende sygdomme, hvor der i dag ikke findes andre behandlinger, vil Pfizer således i de kommende tre uger ikke optage nye patienter i kliniske studier.

Pfizers beslutning gælder forsøg udført i alle dele af verden.

Dermed bliver Pfizer det seneste medicinalselskab til at reducere de kliniske aktiviteter betragteligt som konsekvens af coronavirussets udbredelse i verden. Tidligere har også Eli Lilly og Bristol Myers Squibb truffet lignende beslutninger.

I Norge har man fra de enkelte sygehuses side indført et komplet stop for alle nye rekrutteringer af patienter til kliniske forsøg og sat et midlertidigt hold på monitorering af igangværende kliniske forsøg med deraf følgende forsinkelse.

Også i Danmark er afprøvningen af ny medicin påvirket, og på blandt andet Rigshospitalet har man – indtil videre bortset fra fase 1-forsøg – også undladt at starte nye forsøg op og rekruttere patienter til igangværende.

"Man prøver generelt at begrænse antallet af besøg på hospitalet, og vi kan ikke længere holde møder med folk udefra. Derfor har vi besluttet at afstå helt fra at starte nye forsøg, fordi dem, der skal starte forsøgene, ikke kan møde," sagde Kristoffer Staal Rohrberg, leder af Fase 1 Enheden på Rigshospitalet forleden til MedWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier