MedWatch

Leo-selskab forlænger studie med middel mod sjælden hudsygdom

Pellepharm forlænger et fase 3-studie med sin behandling mod den sjældne hudsygdom Gorlins syndrom. Forlængelsen betyder at studiet kommer til at fortsætte ind i 2021.

Foto: Leo Pharma / PR

Knap 200 patienter får nu mulighed for at fortsætte på en behandling mod Gorlins syndrom fra biotekselskabet Pellepharm, som Leo Pharma har sikret sig en købsoption på.

Det sker via en forlængelse af et fase 3-studie med midlet, patidegib, som skal strække forsøget ind i 2021. En planlagt forlængelse af studiet blev offentliggjort, da selskabet i december oplyste, at man havde færdiggjort rekrutteringen til studiet.

Patidegib er en såkaldt topikal behandling - det vil sige en hudcreme - og målet med studiet er over en 12 måneder lang periode at undersøge sikkerhed og effekt ved to daglige behandlinger i ansigtet.

Forlængelsen af studiet strækker sig ind i 2021.

Gorlins syndrom er en sjælden genetisk sygdom, der fører til dannelsen af både godartede og ondartede tumorer over hele kroppen, og er én af to indikationer, som midlet for øjeblikket bliver testet imod - patidegib bliver for øjeblikket også afprøvet i fase 2 mod en specifik form for hudkræft.

Muligheden for at være først på markedet med en behandling mod Gorlins syndrom var netop det, som fik Leo Pharma til at rette sigtekornet mod det californiske biotekselskab i form af en investering på 70 mio. dollars, 457 mio. kr. i november 2018.

Investeringen skal blandt andet sikre den danske dermatologivirksomhed fra Ballerup en forkøbsret til alle aktier i selskabet i en handel, der sammen med mulige milepæle forbundet med udviklingen af patidegib, kan løbe op i 5 mia. kr.

Hvis ellers alting går vel, står patidegib til at blive godkendt mod Gorlins syndrom i løbet af 2021-2022.

Leo Pharma-ejet biotekhåb afslutter rekruttering til afgørende fase 3-forsøg

Leo Pharma-selskab starter fase 2-studie med hudkræftsmiddel

Leo Pharma-ejet biotekhåb indgår forlig i patentsag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier