MedWatch

Medie: AGC Biologics lurer på amerikansk fabrik

Kontraktproducenten AGC Biologics, der har en stor produktion i Danmark, er ifølge amerikansk medie interesseret i at overtage en fabrik fra Astrazeneca.

Foto: Darren Staples/Reuters/Ritzau Scanpix

En fabrik i staten Colorado kan være på vej på nye hænder, og køberen kan meget vel blive kontraktproducenten AGC Biologics,

Det skriver det lokale medie The Colorado Daily, rapporterer Fiercepharma.

AGC Biologics er en fusion af japanske AGC Asahi Glass og dansk-amerikanske CMC Biologics, der trådte i kraft efter japanernes køb af CMC Biologics for mere end 3,5 mia. kr. i 2016. CMC Biologics er startet i Danmark i 2001 af en række udbrydere fra Novo Nordisk og Novozymes.

Ifølge The Colorado Daily skal AGC Biologics være interesseret i investere op mod 100 mio. dollars, ca. 680 mio. kr, i fabrikken, der er ejet af Astrazeneca, der dog ikke længere producerer lægemidler fra fabrikken, der er specialiseret i fremstilling af biologiske lægemidler.

Astrazeneca købte købte i 2015 fabrikken af af Amgen, men fyrede sidste år alle ansatte. Ifølge det amerikanske medie kan fabrikkens nye ejer dermed genskabe op mod 280 jobs i byen.

AGC danske fabrik ligger i Søborg ved København.

AGC Biologics indgår samarbejde med hollandske Calypso Biotech Kontraktselskab udvider i Danmark Dansk-amerikansk selskab solgt i milliardhandel 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier