MedWatch

Gilead og Fujifilm får gevaldigt rygstød fra coronaudbrud

Meldinger fra henholdsvis WHO og den japanske regering omkring brugen af Gilead- og Fujifilm-lægemidler til behandling af coronavirusset, har fået begge sleskabers aktier til at stige gevaldigt.

Foto: Stephen Lam/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens en stor del af verdens aktier i går, mandag, led som følge af øget usikkerhed ved spredning af coronavirus, så så det helt anderledes ud for Gilead Sciences og Fujifilm.

Begge selskaber sidder nemlig på lægemidler, som nu har fået rygstød fra officiel kant ved at blive fremhævet som potentielle behandlinger mod covid-19, sygdommen forårsaget af coronavirusset.

Det skriver Bloomberg.

Af en højtplaceret ansat fra Verdensundhedsorganisationen, WHO, blev Gileads remdesivir italesat som "det ene lægemiddel, som vi på nuværende tidspunkt mener kan være effektivt".

Midlet er oprindeligt udviklet som en behandling mod ebola- og marburgvirusserne. Gilead afventer for øjeblikket resultater fra kliniske studier med midlet i Kina. de skulle efter planen lande i april.

På den japanske børs blev der sat fut under Fujifilms aktie, da det kom frem, at de japanske sundhedsmyndigheder planlægger at anbefale brugen af influenzalægemidlet favipiravir, som en behandling mod covid-19. Ligesom remdesivir har favipiravir, også kendt under sit kommercielle navn Avigan, været brugt mod ebola.

Trump vil afsætte milliardbeløb til udvikling af coronavaccine

 

Japan vil behandle smittede med coronavirus med hiv-medicin

Gilead Sciences har afsat 100 mand til arbejdet med middel mod coronavirus

Danske selskaber danner konsortium – vil udvikle vaccine mod covid-19

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier